O Ceně hejtmana pro rok 2016 je rozhodnuto

  •  

Krajské zastupitelstvo rozhodlo o udělení Cen hejtmana ÚK za rok 2016. Jedním z oceněných je také prof. Pavel Janoš z Fakulty životního prostředí UJEP. Slavnostní předání Cen hejtmana Ústeckého kraje za rok 2016 proběhne 3. října 2017 v Městském divadle v Mostě.

„Udělení Ceny hejtmana prof. Janošovi mě velmi potěšilo. Je to skutečně zasloužené ohodnocení výjimečné práce výjimečného člověka,“ říká doc. Martin Balej, rektor UJEP.

Hejtman kraje uděluje v tomto roce tuto cenu již pošesté. Je výrazem ocenění vynikajících občanských zásluh o rozvoj Ústeckého kraje nebo hrdinských a jiných výjimečných činů jednotlivců nebo skupin osob. S udělením Ceny hejtmana ÚK je kromě celospolečenské prestiže spojena také finanční odměna pro laureáta ceny ve výši 50 tisíc Kč.

„Za rok 2015 byli touto významnou cenou ohodnoceni dva akademičtí pracovníci UJEP. Doc. Mgr. Vladimír Šavel, jr., cenu obdržel v oblasti kultury, prof. RNDr. Pavla Čapková, DrSc., za přínos v oblasti vědy a výzkumu. Jsem rád, že hejtman, Oldřich Bubeníček, si je vědom přínosu vědců a umělců naší univerzity pro tento kraj a dokáže je ocenit,“ doplňuje rektor UJEP.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*