Kufříky pro život předaly děti ze ZŠ Mírová

Foto: Krajská zdravotní
  •  

Na novorozenecké oddělení ústecké Masarykovy nemocnice zavítali žáci ze ZŠ Mírová s učitelkami Ivou Řehákovou a Markétou Sauerovou. Děti osobně předaly zdravotním sestrám takzvané „kufříky pro život,“ které dostávají při odchodu z nemocnice novorozenci určení k adopci.

Jednalo se o symbolické vyvrcholení charitativní prodejní výstavy dětských výrobků, která proběhla v uplynulém školním roce, kdy se do vyrábění zapojily děti z celého prvního a částečně i z druhého stupně a výtěžek byl věnován na podporu projektu „Život v kufříku“. Výstava se konala pod záštitou ředitele ZŠ Mírová Kamila Veigenda.

Zdravotní sestry ústeckého novorozeneckého oddělení novorozence určené k adopci vybavují „kufříky pro život“ již třetím rokem. Každé miminko si v kufříku odnáší fotografie z porodnice, otisk ručičky a nožičky, hračku a údaje o míře a váze při narození. Největší podíl na zavedení projektu má staniční sestra Zdeňka Hrbková. Od loňského roku je ústecké novorozenecké oddělení  součástí celorepublikového projektu Nadačního fondu LA VIDA LOCA nazvaného Život v kufříku.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*