Pomoc mladíkovi poskytli policisté v civilu

  •  

V pátek ve večerních hodinách došlo na jezeře Milada k dopravní nehodě čtyřkolky. Třiadvacetiletý řidič se proháněl na čtyřkolce kolem jezera Milada bez jakéhokoliv respektování dopravních značek a ke všemu bez helmy. V mnoha případech ohrozil i kolemjdoucí. Jeho nebezpečná jízda se mu nevyplatila, havaroval a ze čtyřkolky spadl do dva metry hlubokého příkopu a rákosí. K jeho smůle nebo spíš štěstí vše viděli dva policisté z obvodního oddělení Střekov, kteří měli volno a byli si zde zaběhat.

„K řidiči hned běželi, opatrně ho vytáhli ze 40 centimetrů hlubokého bláta a rákosí na cestu a vzhledem k tomu, že nereagoval na podněty, tak mu poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu. Ve chvíli, kdy se probral, tak chtěl z místa utéct, čemuž mu jeden z policistů zabránil. Druhý běžel k nejbližší křižovatce navigovat zdravotnickou záchrannou službu,“ popisuje událost policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Policisté v evidencích zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a při provedené dechové zkoušce ještě ke všemu nadýchal přes 1,5 promile. Čtyřkolku policisté zajistili. V tuto chvíli je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*