V Ústí vyhodnocují pocitovou mapu města

  •  

Pocitová mapa Ústečanů prochází hodnocením. Tato mapa nabízí možnost aktivně zapojit občany do sběru informací a názorů na lokality, v nichž bydlí. Mapa, do které lidé zaznamenávali na webu města Ústí nad Labem své pocity z jednotlivých míst, je již uzavřena a vyhodnocuje se. V rámci hlasování bylo zadáno celkem 5 411 pocitových bodů pro území města. K 1 280 pocitovým bodům byl připojen doplňkový komentář.

„Hodnocení občanů bylo poměrně kritické. V jednotlivých kategoriích získalo hodnocení Tady jsem na město hrdý – 530 bodů, Tady rád trávím volný čas – 663 bodů. Tady vidím příležitost pro rozvoj – 1207 bodů, Sem bych vzal návštěvu – 434 bodů, Tady je to ošklivé – 1442 bodů a Tady je to nebezpečné – 1135 bodů. Nejvíce pocitových bodů bylo umístěno v obvodě Město – 3 631. Na Severní Terase to bylo 588 bodů, v Neštěmicích 567 a na Střekově 625 bodů,“ uvedla mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová.

Zatím proběhlo statistické vyhodnocení, v následném období budou pocitové body interpretovány v rozsahu kvalitativního vyhodnocení dat včetně uvedení návrhů příslušných opatření ve smyslu daných pocitů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*