Report z Rock Master festivalu

  •  

Ústecký rodák Jan Štípek člen Rock Empire teamu se zúčastnil jediného mezinárodního závodu kategorie U10, pořádaného Mezinárodní federací sportovního lezení ( IFSC )  již 17. ročníku Rock Master festivalu, který se uskutečnil v Itálii ve městě Arco a skončil na parádním 2.místě .Závodů se zúčastnilo 242 závodníků z celé Evropy .A ne jen z Evropy, dokonce přijela  výprava z Číny,Argentiny,Chile a USA . Z České Republiky v kategorii  C (U10) kluci byl Jan Štípek ,C (U10) jedna dívka , B (U12) dvě dívky a A (U14) tři dívky.

Závodilo se v rychlosti , obtížnosti a v boulderingu. Ve čtvrtek 24. srpna byla registrace a závod v boulderingu . V pátek a sobotu závodili dospělí a v neděli zase děti na obtížnost a rychlost. V boulderingu se lezlo pět cest. Honzík je dal na šest pokusů. Na jednom boulderu mu bohužel uklouzla noha  a  díky tomu skončil na děleném třetím místě. V neděli se jako první lezla obtížnost. Bohužel organizátoři změnili harmonogram a místo dvou cest se lezla pouze jedna . Honzík vylezl a až k topovému chytu, ale ten bohužel neudržel a spadnul. A zase skončil na děleném třetím místě .Hned po obtížnosti následovala rychlost. Ta Honzíkovi sedla parádně a skončil na prvním místě. Po sečtení všech tří závodů skončil Honzík na 2.místě.

Letos se Honzíkovi daří výborně zatím získal Mistra republiky v obtížnosti , neoficiálního mistra Evropy ,vyhrál pohár v boulderingu a teď 2.místo v Rock Master festivalu v Arco.

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Rudolf Štípek

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*