Začal nový školní rok …

  •  

Poprvé do školy vyrazilo v pondělí v Ústí nad Labem na 1 200 prvňáčků. Primátorka Věra Nechybová a její náměstek Pavel Dufek navštívili ZŠ Rabasova v Doběticích, kde nastoupilo do dvou prvních tříd 48 dětí. První náměstek primátorky Jiří Madar vítal prvňáčky v ZŠ Hlavní a radní Květoslava Čelišová se s dětmi, rodiči a učiteli setkala v ZŠ Neštěmická.

„Ať se vám ve škole daří, ať máte pěkné známky a dobře se učíte, a kdyby to náhodou někdy nešlo, tak ať to brzy zase jde,“ popřála dětem primátorka Věra Nechybová.

Začátek školního roku s sebou nese, také zvýšené riziko případných dopravních nehod. Z tohoto důvodu, začal strážníkům opětovný dozor nad vybranými přechody pro chodce.

„Od sedmé hodiny ranní strážníci městské policie  dohlížejí na dvaceti jedna přechodech  pro chodce, na bezpečný přechod dětí přes ulici.  Dá se říct, že od doby, kdy strážníci  denně dohlíží na bezpečnost na vybraných přechodech, byla zaznamenána pouze jedna drobná dopravní nehoda, kdy se řidič nevěnoval řádně řízení svého vozidla a ohrozil přecházejícího chodce,“ říká zástupce ředitele městské policie Jan Novotný.

Všem školákům přejeme úspěšný školní rok. A můžeme si jen přát, aby se žádná dopravní nehoda nestala ani v tomto školním roce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*