Rekonstrukce topení přijde na 705tisíc

  •  

Dům v ulici Prokopa Diviše čeká rekonstrukce topení. Rada města na to uvolní částku 705 000 Kč z finanční rezervy. V domě sídlí pohřební služba a některé neziskové organizace.

„Důvodem rekonstrukce je havarijní stav topného systému, nefunkční regulační ventily a v důsledku toho i velké tepelné ztráty a nehospodárnost vytápění. Dalším důvodem je povinnost vybavit vnitřní tepelná zařízení budov přístroji regulujícími dodávku a měření tepelné energie. V rámci rekonstrukce dojde k výměně topných těles, regulačních ventilů s termostatickými hlavicemi, osazení měřidel tepla,“ upřesňuje Romana Macová, mluvčí ústeckého magistrátu.

Dům v ulici Prokopa Diviše č. 5, patří do správy Městských služeb a ty mají spočítanou návratnost této investice. Město také plánuje zpracovat projekt na rekonstrukci zbývajících prostor, kterou by financovalo z dotace. Na jedno místo by pak mohly být umístěny organizace poskytující komunitní a sociální služby. Je to aktuálně podpořeno i výsledky ankety Zdravé město, kde občané požadovali zřízení spolkového domu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*