Ústecké boxerky čeká boj o pásy mistryň světa

Fabiána Bytyqi (vlevo) s Lucií Sedláčkovou
  •  

Galavečer profesionálního boxu bude hostit 2. prosince Ústí nad Labem. O pásy světové organizace WBC se v ringu v hale Sluneta utkají české boxerky Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková.

Pro jedenadvacetiletou Bytyqi půjde o největší zápas její kariéry. Ve svém 12. utkání v profesionálním ringu se dosud neporažená ústecká rodačka postaví proti Christině Hernandézové z Mexika.

„Je to zápas o titul mistra světa, to je pro mě sen, kterého jsem chtěla dosáhnout,“ řekla Bytyqi, která naposledy v říjnu obhájila titul juniorské šampionky organizace WBC v minimuší váhové kategorii.

Neporazitelnost ve své kategorii do 57 kg chce potvrdit také třiadvacetiletá Sedláčková, která je stejně jako Bytyqi i držitelkou pásu pro juniorskou mistryni světa. V Ústí nad Labem bude poprvé bojovat o titul mistryně světa a stříbrný pás organizace WBC proti Marii Lozánové z Venezuely. Na vrchol kariéry dosud neporaženou českou profesionálku připravuje nový trenér a její životní partner Štěpán Horváth.

Třetím tahákem galavečera má být zápas devatenáctileté boxerské naděje Tomáše Šálka v těžké váze. Všechny čtyři dosavadní profesionální zápasy vyhrál k.o.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*