Žloutenka je v Ústí stále problém

  •  

Nemoc špinavých rukou trvá, epidemie se šíří, další případy stále přibývají.  Nejvíce nemocných je z Ústí nad Labem a to ze všech částí města a ze všech skupin obyvatel. V tomto týdnu přibylo 30 nových případů. Nemocí se tak od srpna v krajském městě nakazilo už 237 lidí.

„Virem hepatitidy A se může nakazit každý. V posledních týdnech přicházejí do nemocnice i lidé, kteří nepocházejí z vyloučených lokalit, nevědí o žádném kontaktu s nemocným a jsou překvapeni, že se nakazili. Průměrná délka hospitalizace je 14 dnů, následuje rekonvalescence trvající několik týdnů a zákaz námahy a sportu obvykle na 3 měsíce“, říká primář Infekčního oddělení Pavel Dlouhý.

Na prevenci proti hepatitidě dostala každá škola a školka od města příspěvek ve výši 5 000 korun. Peníze jsou určeny na nákup dezinfekčních prostředků a hygienických potřeb. Celková částka na toto hygienické opatření představuje 240 000 korun.

Virus se vylučuje stolicí a vniká do těla ústy. Mezi příznaky nemoci patří zvýšená teplota, bolest svalů a kloubů, nevolnost a také zežloutnutí očního bělma a kůže.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*