Festival dřeva se vrací do Ústí

  •  

Největší profesionální dřevorubecká show v severních Čechách. Přijedou nejlepší závodníci ČR za účasti úřadujícího vicemistra světa Martina Komárka, jarmark řemesel, kapely Čechomor, zvěřinové hody a opět vstup zdarma.

V letním kině Ústí nad Labem se uskuteční 27. září 2014 od 13 do 18 hodin III. ročník Festivalu dřeva. Hlavním tahákem programu bude závod dřevorubců Sihl Timbersposrts Series, jediný závod v dřevorubeckém sportu vÚsteckém kraji. Zúčastní se ho nejlepší závodníci ČR a reprezentační družstvo ČR, včetně úřadujícího vicemistra světa Martina Komárka z Milevska. „Jednou z velmi atraktivních disciplín, z výše vypsaných, je Standing Block
Chop. Jde v ní o přesekávání stojícího kmene o průměru 30 cm. Simuluje kácení stromů. Sekery jsou velmi ostré a jejich srovnání s žiletkami není vůbec od věci. Závodník naseká blok nejdříve do poloviny z jedné strany, poté jej oběhne a doseká ze strany druhé. Jde o disciplínu, při které divákům, a přiznám se, že i mi, běhá mráz po zádech,“ říká pořadatel akce Libor Zajíček.

Koncert kapely Čechomor vypukne v 17 hodin. Zábavný program pro děti obstarají Olympijské hry s Asterixem a Obelixem – Děti se ocitnou na olympijskýchhrách a v netradičních disciplínách budou bojovat o ceny. Pro děti bude připravena naučná a poznávací expozice Lesů ČR, lesnípedagogika, dílničky pro děti, soutěže, atrakce, dřevěné kostkoviště.Akci stylově doplní starodávný jarmark řemesel. Na festivalu proběhne i dražba sochy Martina Komárka. Výtěžek jako již poněkolikáté organizátoři předají zdravotně postiženému dítětiv Ústí nad Labem.

Program:

Největší dřevorubecká show v severních Čechách
sobota 27. září 2014 Letní kino od 13:00 do 18.00h

Moderuje Kamil Bílský,  vstup zdarma

13.30Zahájení závodu dřevorubců STIHL®TIMBERSPORTS®SERIES. Jediný závod sportovních dřevorubců v dřevorubeckém sportu v Ústeckém kraji. Nejlepší závodníci z České republiky za účásti úřadujícího vicemistra světa Martina Komárka.

16.00Dražba dřevěné sochy,autor Martin Komárek

16.30Ceremoniál vítězů,vyhlášení výsledků závodu

17.00 – Čechomor

Zábavný program pro děti

14.00 – Olympijské hry s Asterixem a Obelixem

V průběhu celého dne Festivalu dřeva bude probíhat doprovodný program ve všech prostorách letního kina:

Výukový program pro děti:
Naučná expozice Lesů ČR – Lesní pedagogika, si klade za cíl představit dětem všechny činnosti člověka v lese,
přiblížit je k přírodě a představit jim les, jako životní prostor. Pro děti budou připraveny zábavné atrakce a soutěže. Kromě klasických hmatových poznávaček a skládaček či obrázků základních dřevin bude na děti čekat i malování listů na plátno atd.

Jarmark řemesel

Zvěřinové hody


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*