Vítěz Českého Poháru v lezení na obtížnost pro rok 2017 je z Ústí

  •  

Jan Štípek z Rock Empire a Hudy teamu z Ústí nad Labem se stal vítězem Českého poháru (ČP) v lezení na obtížnost. Finále se konalo 25. listopadu v Ostravě na lezecké stěně Tendon Hlubina, v areálu bývalého Dolu Hlubina. Šlo o pátý a poslední závod ČP v roce 2017.

„Stěna nás mile překvapila, výška cca 20 m, i když kvalifikační cesty se lezli na o malinko kratší cestě. Lezli se 3 kvalifikační cesty a jedna finálová, do které postupovalo osm nejlepších. Kluci kategorie U10, kam patří i Honzík, lezli jako první černou cestu. Cesta byla dost těžká, proto ji také vylezly jen dva závodníci, Jan Štípek z Rock Empire a Hudy teamu a Lukáš Uherec z Hovrchu  Nové město nad Metují. Druhá cesta, zelená, byla o hodně lehčí, také jí vylezlo 7 závodníků. Poslední, třetí cesta žlutá byla většinou po oblinkách a malých chytech a také byla hodně těžká. Tuto cestu zase vylezli jen dva závodníci Honzík s Lukášem. Do finále postupoval Honzík na děleném prvním místě spolu s Lukášem,“ popisuje Rudolf Štípek.

Finále nebylo snadné. Závodníci měli šest minut na prohlídku připravené lezecké cesty. Ta měla černou barvu a obsahovala i dlouhé nátahy, které byly pro spoustu závodníků byli tak obtížné, že se přes ně nedokázali dostat.

„Honzík nastoupil do cesty jako poslední závodník kategorie U10. První, obtížný krok si vyřešil po svém, a protože to byl dlouhý krok, prostě si tam skočil a asi to dobře odhadl, protože chyt udržel, to zopakoval a pokračoval dál. Díky tomu že Honzík trénuje na Hudy lezecké stěně v Ústí nad Labem, kde výška stěny je víc než 20 m, tak mu délka cesty nedělala problém. U dvou velkých chytů, kousek pod stropem, mu bohužel uklouzla noha a spadnul. Dosáhl na chyt č. 100+ a to mu zajistilo první místo ve finále Českého poháru v lezení na obtížnost,“ dodává Rudolf Štípek .

Letošní rok byl pro Jana Štípka velice úspěšný. Vyhrál mistra České republiky, neoficiální mistrovství Evropy, mistrovství Slovenské republiky, pohár v boulderingu, Český pohár a druhé místo na Rock master festivalu v Arcu. Díky výsledkům se Honzík stal celkovým vítězem Českého poháru v lezení na obtížnost ve své kategorii U10.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*