Šálek, Bytyqi a Sedláčková na vítězné vlně

Fabiána Bytyqi (vlevo) s Lucií Sedláčkovou
  •  

Galavečer profesionálního boxu hostilo v sobotu Ústí nad Labem. O pásy světové organizace WBC se v ringu v hale Sluneta utkaly české boxerky Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková.

Česká stáj pod hlavičkou SES Boxing je i po 2. prosinci bez porážky. Fabiana Bytyqi (12-0, 4 KO), Lucie Sedláčková (11-0-1, 4 KO) i Tomáš Šálek (5-0, 5 KO) v ústecké Slunetě předvedli skvělé výkony. První dámy českého boxu se díky tomu probily ke „Stříbrným“ pásům federace WBC, Šálek pak k nejtvrdšímu knockoutu své kariéry.

Jedním z taháků  galavečera byl zápas boxerské naděje Tomáše Šálka v těžké váze. Všechny čtyři dosavadní profesionální zápasy vyhrál k.o. a také v sobotu byl úspěšný a  porazil 126 kilogramů vážícího Laszlo Totha z Maďarska. Poprvé na velké domácí scéně potvrdil svoji novou přezdívku „Mr. 100 %“, kterou dostal právě před tímto galavečerem.

Neporazitelnost ve své kategorii potvrdila také Sedláčková, která je stejně jako Bytyqi i držitelkou pásu pro juniorskou mistryni světa. V sobotu poprvé bojovala o titul mistryně světa a stříbrný pás organizace WBC. V desetikolovém souboji s Irmou Balijagičovou Adlerovou z Bosny a Hercegoviny po taktickém výkonu uspěla a vyhrála na body.

Závěr večera pak obstarala Fabiana Bytyqi. V profesionálním ringu se dosud neporažená ústecká rodačka postavila proti Fatimě Yaziduové z Tanzanie. Průběh měl souboj nečekaně rychlý, domácí boxerka soupeřku zničila v závěru prvního kola. Tanzanskou soupeřku Fatimu Yaziduovou smetla během necelých čtyř minut.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*