Ústečtí zastupitelé po celodenním jednání schválili rozpočet

  •  

Po celodenní obsáhlé diskuzi, kdy zazněla řada pozměňovacích návrhů, zastupitelé Ústí nad Labem schválili návrh rozpočtu města pro rok 2018. Rozpočet počítá s příjmy ve výši 1, 682 miliardy korun. Výdaje mají dosáhnout částky 1,899 miliardy korun. Rozdíl bude pokryt z rezerv a z nedočerpaných financí z rozpočtu letošního.

„K největším investičním akcím se řadí rekonstrukce venkovního areálu plavecké haly Klíše včetně projektové dokumentace za 53,3 milionu korun, rekonstrukce budovy magistrátu – přepážkové centrum za 30 milionů korun, do rekonstrukce komunikací a dalších úprav město vloží více než 35 milionů korun. A na projekty, o kterých budou moci rozhodnout občané, rozpočet počítá s rezervou 5 milionů korun,“ říká mluvčí magistrátu Romana Macová.

Upraveny byly například neinvestiční položky pro základní školy a DDM, na demolice areálu Na Nivách, přidány pak byly investice například na úpravy sportovních areálů, kaple, parkoviště i herního komplexu.

Na nedostatek času k připomínkám si stěžovali někteří zastupitelé. „K jednání jsme měli být přizvaní dříve, do rozpočtu se mohly naše požadavky zařadit s předstihem a mohlo se předejít této dlouhé diskuzi,“ řekla starostka Neštěmic Yveta Tomková.

S tím však nesouhlasila primátorka města. „Na návrhu rozpočtu velmi intenzivně pracujeme již od srpna. Zastupitelům jsem posílala informace k rozpočtu s nabídkou k projednání i s výzvou, aby předložili své návrhy úprav i s tím, kde případně škrtat. Na jednání jsem zastupitele zvala a 2. listopadu jsem jim zaslala návrh rozpočtu k diskusi, uveřejněný na úřední desce byl 20. listopadu, takže doba 18 dnů byla na to, abychom rozpočet projednali ještě před samotným uveřejněním,“ dodává primátorka Věra Nechybová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*