Oceněný klub pořádá výlety i taneční setkání

  •  

První místo nejaktivnějšímu seniorskému klubu bylo v letošním roce předáno  seniorům  ze  Svazu důchodců  Ústí  nad  Labem, který vede předsedkyně Věra Franková.  Ústečtí  důchodci nezahálí,  po  celý  rok  žijí  nepřeberném množstvím aktivit, ze kterých si vybere úplně každý. Ve zpravodaji, který svaz vydává, se každý člen dozví, co se právě v tom roce kdy bude konat.

„Pravidelně  se  scházíme zdarma,  díky  podpoře  ústeckého magistrátu, v restauraci Domu  kultury.  Pořádáme  taneční  odpoledne.  Vyjíždíme autobusem na zájezdy, na muzikály nebo do divadel. Spolupracujeme  s ostatními  ústeckými kluby, ale také s policií v  rámci přednášek o bezpečnosti,  účastníme  se  různých soutěží  a her.  Naši  senioři  například  v  letošním  roce získali  šest  medailí ze  Seniorských  her,“  vyjmenovává jen část z činnosti svazu Věra Franková.

Zájezdy jsou mezi členy klubu velmi oblíbené. Pobytové či jednodenní  zájezdy  jsou  jak tuzemské, třeba do Sezimova Ústí nebo Sloupu, tak zahraniční do Chorvatska, Maďarska,  na  Slovensko  nebo  do  Polska.

V prosinci jsou pro členy připraveny jednodenní vánoční zájezdy do Drážďan a do Seiffenu  a lázeňský  pobyt  na Slovensku.

„Další  aktivitou,  kterou  se klub  zabývá  a která  stojí  za  zmínku, je tradiční seniorská turistika. Pro ty zdatnější jsou to  nedělní  výlety,  které  mají 8 až 12 km, a pro ty, co mají nějaké  zdravotní  obtíže,  jsou možností  čtvrteční  vycházky s  využitím MHD. Máme i 91letého  aktivního  turistu,“  dodává  předsedkyně  Svazu  důchodců Věra Franková.


  •  

7 komentářů on Oceněný klub pořádá výlety i taneční setkání

  1. Dobrý den, mohou se zúčastnit zájezdů a výletů pořádaných svazem důchodců v Ústí nad Labem i ostatní neregistrovaní senioři ve SD?

    • Dobrý den, zkuste zajít do restaurace Domu kultury, kde se vždy v pondělí a úterý od 13:00 do 15:00 hodin senioři z Ústí schází. Děkuji, redakce

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*