Primátorka ocenila studenty

  •  

Ústecká primátorka Věra Nechybová ocenila absolventku magisterského studijního programu Ekonomika a management, oboru Finanční management na FSE Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Veroniku Kalinovou.

Na slavnostním předávání cen rektora univerzity jí udělila stipendium ve výši 20 000 korun. Veronika Kalinová je autorkou diplomové práce Analýza nápojových kartonů na mléko, která je příkladem spojení teoretického výzkumu a praxe. Během jejího zpracovávání navázala spolupráci s mlékárnami a výrobci nápojových kartonů a pomocí zcela inovativního přístupu navrhla obal, který může přinést nemalé ekonomické úspory.

„Máme kolem sebe hodně šikovných a schopných lidí, kteří něco dokázali a jsou vzorem pro ostatní. Ve vedení města se je snažíme ocenit a podporovat,“ uvedla primátorka.

Primátorka zároveň předala peněžité dary ve výši tři tisíce korun studentům Univerzity třetího věku při UJEP za nejlepší závěrečné práce vztahující se k Ústí nad Labem. Oceněni také byli nejlepší studenti, kteří se účastní vzdělávacího programu Teen Age University UJEP.

Ceny rektora UJEP byly předány 22 osobnostem, svá stipendia udělily také městské obvody Severní Terasa, Střekov a Neštěmice a také města Trmice a Teplice, litoměřický biskup, společnost ČEZ, Hospodářská a sociální rada Ústecka, Všeobecná zdravotní pojišťovna a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*