V lomu na Teplicku bylo další auto, zloděj už je ve vazbě

  •  

Tepličtí kriminalisté se už podruhé vrátili k lomu Vápenka u Lahoště. Zde koncem prosince, ve spolupráci s hasiči, vyprostili čtyři kradená auta. Sportovní potápěč totiž o víkendu našel pod hladinou další vozidlo, tentokrát se jednalo o Škodu Roomster bez registračních značek. Dnes kolem poledne bylo i toto auto z lomu vytaženo, kriminalisté nyní budou podle VIN kódu zjišťovat, zda se jedná o kradený vůz.

Policisté už vědí, kdo čtyři kradené automobily do lomu potopil. Krádeže má podle získaných důkazů na svědomí v minulosti jedenáctkrát trestaný 24letý recidivista, který se teprve koncem loňského září vrátil z vězení, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost.

„Muž neukradl jen čtyři auta nalezená v lomu, byl obviněn z celkem deseti krádeží vozidel a jednoho pokusu krádeže. Tři auta měl odcizit v Teplicích, dvě v Karlových Varech a další pak v Chomutově, Liberci, Mostě, Ústí nad Labem a v Německu. Specializoval se především na starší vozidla koncernu Volkswagen, podle vyšetřovatele ukradl pět golfů, tři passaty, jeden ford a jednu dodávku,“ popisuje mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Všechna odcizená vozidla se policistům podařilo zajistit a budou vrácena majitelům. Kromě toho má recidivista na svědomí i tři vloupání do aut v Oseku, poškozeným způsobil celkovou škodu přes 220 tisíc korun.

„Kriminalisté podezřelého muže, který řídil i přes zákaz soudu, minulý týden zadrželi a následně byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodává policejní mluvčí.

Aby nemohl na svobodě v trestné činnosti pokračovat, bude na soudní líčení, u kterého si může vyslechnout verdikt až pětiletého vězení, čekat ve vazbě.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*