Hasiče a energetiky zaměstnal vítr, co se prohnal naším krajem

  •  

Silný vítr, který v našem kraji udeřil ve čtvrtek večer, s sebou přinesl 152 událostí, které museli řešit hasiči. Většinou šlo o spadlé stromy a větve na silnice a cesty, také na dráty vedení a železniční trať. V dalších případech to jsou stromy opřené o dům nebo plot, uvolněné střechy, antény, střešní tašky, plachty, reklamní tabule nebo opadaná omítka.

Nejvíce nahlášených událostí bylo v okresu Děčín – 102. V okresu Teplice pak šlo o 12 výjezdů a v okresu Ústí nad Labem o 15. Dále Litoměřicko 14, Lounsko 2, Mostecko 3 a Chomutovsko 6 událostí.

Také energetici nezaháleli, ačkoli během noci došlo ke zlepšení, tak ještě v 7 ráno evidovali dvě desítky poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí.

Aktuálně je bez elektřiny 5 500 odběrných míst. Jedná se převážně o lokalitu Děčínska (Šluknovský výběžek a Českokamenicku) a v Libereckém kraji na Železnobrodsku.

„Naše poruchové čety jsou stále v terénu, intenzivně pracují na obnovení dodávek elektřiny do vichřicí postižených lokalit. Obnovení dodávek předpokládáme během dnešního dne, dodává Soňa Holingerová, mluvčí ČEZu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*