V předlické Kolonce se situace pomalu zlepšuje

  •  

Lidé v Kolonce zaznamenali první pozitivní změny.  V prosinci ústecká primátorka přislíbila opatření, která by mohla pomoci situaci v Předlicích řešit a nyní jejich účinnost přijela prodiskutovat s místními. Společně i s ředitelem Městské policie Pavlem Bakule a vedoucím odboru dopravy a majetku magistrátu Daliborem Dařílkem.

Místní obyvatelé hlavně poukazovali na parkování kamionů, které při každém svátku v Německu zaplaví silnice v Předlicích, na ně se nabaluje prostituce, množství odpadků a další problémy. Potíže přetrvávají i mimo období svátků zejména ve večerních a nočních hodinách.

„Máme snahu obyvatelům Kolonky pomoci. Byli jsme tam na místním šetření, nyní se zajímáme o to, jak situace vypadá poté, co se některá opatření začala realizovat,“ uvedla Věra Nechybová.

V prosinci bylo dohodnuto, že bude prověřeno a doplněno dopravní značení, které by se mohlo případně rozšířit o zákaz stání nákladních vozidel. Městská i státní policie zvýšila v lokalitě hlídkovou činnost. O spolupráci byl požádán i městský obvod Město, aby byly častěji uklízeny odpadky a aby se na noc zamykalo místní dětské hřiště.

„Zaznamenali jsme změnu. Městskou policii u nás vídáme častěji, dětské hřiště se zamyká, ale některé problémy přetrvávají. Stává se, že parkující kamiony přesahují do křižovatek a na přechody. Stále se tu pohybují prostitutky. Odpadové nádoby jsou rychle plné, a i když je hřiště zamčené, lezou tam lidi, kteří na něm nemají co dělat,“ připomněl obyvatel Kolonky Antonín Kočí.

Pavel Bakule seznámil občany s přípravou vyhlášky omezující prostituci. „To je časově náročnější, ale proti prostituci zasahujeme už nyní. Snažíme se regulovat parkování kamionů, od minulé schůzky jsme postihli osmnáct řidičů. Naši lidé jezdí zamykat a odemykat hřiště. Domluvím s nimi, aby kontrolovali naplnění nádob na odpad. V případě problémů je nejjednodušší zavolat na linku 156,“ doporučil ředitel Městské policie.

Dalibor Dařílek přiblížil technická opatření, která by mohla v lokalitě pomoci jako například rozmístění dopravního značení s úpravou parkování a také instalaci zelených plastových kuželů v místech, kde je parkování kamionů nežádoucí.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*