Dopravní podnik chce pořídit hybridní trolejbusy

ilustr. obr.
  •  

V letech 2018 až 2020 plánuje Dopravní podnik města Ústí nad Labem pořídit celkem 14 nových autobusů, 1 minibus s pohonem na CNG a 9 trolejbusů s bateriovým pohonem, a to prostřednictvím dotace. Celková pořizovací cena je zhruba 241 milionů Kč bez DPH, výše příspěvku Evropské unie je očekávána ve výši bezmála 205 milionu. Kč.

„Dodáno bude celkem 14 nízkopodlažních bezbariérových autobusů a 1 minibus s pohonem na CNG a 9 parciálních trolejbusů s bateriovým pohonem. Tato vozidla budou nasazena především na linkách MHD. Trolejbusy s pomocným pohonem pak pomohou obsloužit městský obvod Střekov při plánované celkové rekonstrukci Benešova mostu,“ uvedl Roman Pospíšil, pověřený funkcí náměstka výkonného ředitele pro dopravu.

Plánovaná obnova zajistí více spojů nízkopodlažními vozy, které umožňují snadné nastupování a vystupování a splňují všechny současné požadavky na cestování veřejnou dopravou.

„Další navýšení počtu nízkopodlažních vozů v ulicích města ocení nejen maminky s kočárky, ale i senioři a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Průběžná obnova vozového parku je pro nás velice důležitá a potřebná. Zvýšení komfortu pro cestující přinese i celovozová klimatizace,“ dodává Libor Turek, výkonný ředitel společnosti.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*