V ústecké knihovně se nudit nebudete

  •  

V březnu zahrne Severočeská vědecká knihovna své návštěvníky nejrůznějšími kulturními a vzdělávacími pořady. Nabídka knihovny pro tento měsíc obsahuje více než dvacet akcí pro všechny věkové kategorie.

„Měsíc čtenářů knihovna začne přednesovým večerem žáků literárně-dramatického oboru ZUŠ Evy Randové, který se uskuteční 2. března od 18:00. Na začátku března se návštěvníci dále mohou těšit na besedu s Ondřejem Prchalem o síle slov nebo na předprojekci filmu „Škádlení Goliáše“, kterou knihovna pořádá v rámci festivalu dokumentárních filmů s názvem Jeden Svět,“ říká Jan Černecký, PR manažer knihovny.

Ve spolupráci s Česko-francouzským klubem bude v pondělí 12. března grafologická přednáška. Ivan Bertl prozradí, co odhalí podpisy o poválečných francouzských prezidentech. Duchovněji naladění si přijdou na své 14. března, kdy ve vědecké části knihovny proběhne, pod vedením lektorky Pavlíny Komeštíkové, relaxační meditace. Pro dobrodružnější povahy je pak hned na následující den připravena přednáška o canyoningu, adrenalinovém sportu, který spojuje horolezectví, turistiku a plavání.

„Pro nejmenší návštěvníky knihovna na 15. březen připravila autorské čtení a výtvarnou dílnu s dětskou spisovatelkou Ester Starou. Součástí této akce bude i slavnostní vyhlášení nejlepšího nejmladšího čtenáře Severočeské vědecké knihovny. Pro malé i velké hráče deskových a karetních her je připraven již 9. herní den. Ten proběhne ve vědecké části knihovny v ulici Velká Hradební 45 v sobotu 17. března. Na výběr zde bude z více než 200 her, které si návštěvníci navíc po skončení akce budou moci zapůjčit domů,“ láká i dětské čtenáře Jan Černecký.

V programu nechybí ani tradiční cestovatelské besedy, v rámci kterých návštěvníci knihovny tentokrát navštíví Island, Madeiru nebo tropické ostrovy v Pacifiku.

„Zvláštní pozornost si zaslouží první ročník Ústeckého knihovnického plesu, který knihovna pořádá ve spolupráci se spolkem Čtenáři Ústecka a nadačním fondem Upřímné srdce. Vstupenky na ples, který se uskuteční 23. března v Národním domě v Ústí nad Labem si můžete zakoupit v lidové i vědecké části knihovny,“ dodává Černecký.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*