Osmička: Kurzy, které pomáhají

  •  

Osmička Ústí poskytuje služby dlouhodobě nemocným a těžce zdravotně postiženým osobám, jejich rodinám a pečovatelům. Klientům pomáhají dosáhnout maximální míry samostatnosti a nezávislosti při přesunu ze zdravotnických zařízení do domácího prostředí. Připravují klienty na to, co je vlastně čeká a jakým překážkám budou muset denně čelit.

„Letos jsme připravili projekt Pomáhat s lehkostí 2018, který pomůže řešit alespoň některé z problémů, aktuálních v domácím prostředí. Vybrali jsme pět témat, která se ukázala jako zásadní. Každému tématu je věnován jednodenní kurz vedený profesionály. Všechny kurzy byly sestaveny akreditovanými zdravotníky s dlouholetou praxí v terénu a pod záštitou odborného garanta. Zajímavostí je, že každý z kurzů obsahuje praktickou část – například v kurzu věnovanému hygieně, umyjí pod vedením instruktora figuranta na lůžku,“ popisuje Věra Kosová, ředitelka spolku Osmička Ústí.

Připraveny jsou kurzy obsluhy inzulínového pera, péče o permanentní močový katetr, provádění základní hygieny na lůžku, zvládání stresových situací při péči o osobu blízkou a základních dovedností při péči o osobu s Alzheimerovou nemocí. Kapacita jednotlivých kurzů je 20 osob a přihlásit se můžete na webových stránkách osmicka-usti.cz nebo na telefonu +420 774 441 046 u koordinátorky projektu.

„V současné době sháníme finanční prostředky pro realizaci kurzů. V souvislosti s tím jsme oslovili několik sponzorských organizací a také požádali o dotaci Krajský úřad Ústeckého kraje. Doufáme, že budeme úspěšní a najdeme dost příznivců, kteří budou mít zájem podpořit dobrou věc. Pokud se projekt podaří úspěšně realizovat a o kurzy bude zájem, můžeme je uskutečnit opakovaně a nabídku kurzů rozšířit o další aktuální témata,“ dodává ředitelka spolku Osmička Ústí.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*