Už dvanáct nehod na Ústecku způsobili opilí řidiči

ilustr. obr.
  •  

O nehodách způsobených řidiči pod vlivem alkoholu jsme psaly už několikrát. Od počátku roku dopravní policisté evidují dvanáct nehod, kdy řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.

V průběhu služby, věnují policisté pozornost i na parkoviště kamionů v Přestanově. Zde totiž někteří řidiči sedí v místním motorestu a holdují alkoholu. Pak v ranních hodinách usednou za volant svého kamionu a odjíždí. Samozřejmě ještě s alkoholem v krvi.

„Jeden z posledních případů je případ slovenského řidiče, za kterým policisté jeli od přestanovského parkoviště. Při dechové zkoušce 45letý řidič nadýchal 1,05 promile alkoholu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz, zakázáno pokračování v jízdě a kamion odstaven,“ popisuje mluvčí ústecké policie Veronika Hyšperová.

V současné době je kamioňák podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a nejen, že přijde o řidičský průkaz, dostane peněžitý trest, ale hrozí mu i trest odnětí svobody do výše 1 roku.

Řidičku rovnou pod vlivem  drog zastavili krásnobřezenští policisté. A ve zkráceném přípravném řízení sdělili 34leté ženě podezření pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Podezřelá byla v únoru tohoto roku zastavena při dopravní kontrole v Drážďanské ulici. Policisté řidičku vyzvali, aby se podrobila testu na drogy. Tento test byla následně pozitivní. Pozitivitu testu na metamfetamin potvrdilo i následné lékařské vyšetření,“ popisuje další případ policejní mluvčí.

Ženě hrozí za uvedené jednání trest odnětí svobody do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*