Nově příchozí doplatek na bydlení nedostanou

ilustr. obr.
  •  

Ústí nad Labem už nebude cílem sociální turistiky, zamítlo všech dvacet pět námitek podaných proti návrhu na opatření obecné povahy (OOP), kterým se ve vybraných lokalitách omezuje výplata doplatku na bydlení, který vyplácí úřad práce.

Veřejná vyhláška vešla v platnost. Návrh OOP s vyhlášením oblastí se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů ve městě Ústí nad Labem a městě Trmice prošel potřebnými procesy, město se s námitkami vypořádalo.

„Povedlo se nám využít zákonné možnosti, jak zabránit přílivu nepřizpůsobivých. Tuto možnost jsme se rozhodli využít okamžitě, ale proces byl ve statutárním městě se čtyřmi obvody složitější. Bojujeme proti tomu, aby naše město bylo cílovou lokalitou nepřizpůsobivých občanů,“ popsal kroky města náměstek primátorky Jiří Madar.

I nadále bude město tyto lokality sledovat a pravidelně vyhodnocovat dopady vyhlášky na oblasti, které už do něj spadají, ale i na oblasti, které zatím označeny nebyly. Může se stát, že bude na žádost obce OOP v některých oblastech zrušeno, nebo naopak rozšířeno. Možná je i varianta vyhlášení OOP plošně. Město má konečně možnost zasáhnout do obchodu s chudobou, který zde probíhá.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*