FOTO: Krása pomohla dětem

  •  

Na dětská oddělení ústecké Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem zavítaly už potřinácté přední české krásky. V letošním roce je doprovodili známí čeští modelové a všichni společně předali malým pacientům dárečky v rámci charitativního projektu „Krása pomáhá dětem“.

Pokračování této akce bylo ve Sportcentru Sluneta na Klíši, kde se konal slavnostní galavečer. Výtěžek z něj letos putuje na novorozenecké oddělení ústecké Masarykovy nemocnice a dětské a dorostové oddělení děčínské nemocnice. Organizátorkou akce je Lenka Kocmanová Taussigová (Miss sympatie ČR 2002) a záštitu nad letošním ročníkem převzal hejtman kraje Oldřich Bubeníček.

Ústecká Masarykova nemocnice letos získala částku 200 tisíc Kč, na které se 150 tisíci Kč podílela Nadace ČEZ.

„Za získané finanční prostředky nakoupíme na novorozenecké oddělení pro právě narozená miminka nové moderní polohovací postýlky, které umožní zdravotnickému personálu a maminkám komfortnější péči o novorozence,“ poděkoval ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Josef Liehne.

Dětské a dorostové oddělení děčínské nemocnice získalo šek na 130 tisíc Kč.

„Peněžní dar využijeme na vybavení dětské herny a dalších prostor dětského a dorostového oddělení. Výtěžek projektu Krása pomáhá dětem zpříjemní dětem pobyt v naší nemocnici,“ řekl ředitel děčínské nemocnice Michal Hanauer.

Za třináct let konání charitativní módní přehlídky „Krása pomáhá dětem“ se organizátorce Lence Kocmanové Taussigové podařilo ve prospěch nemocných dětí získat více než čtyři miliony Kč.

„Ačkoliv letošní ročník nese číslo 13, o kterém se říká, že je nešťastným číslem, já díky věrným partnerům cítím štěstí. Díky nim se mi vždy tak krásný výtěžek podaří věnovat Krajské zdravotní. Získané finanční prostředky již třetím rokem putují nejen do ústecké Masarykovy nemocnice, ale také do ostatních nemocnic. Díky přesunu přehlídky z ústeckého divadla do Sportcentra Sluneta se návštěvnost galavečera téměř ztrojnásobila, což mě těší,“ dodala Lenka Kocmanová Taussigová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*