Nejlepší zdrávka je ta ústecká

  •  

Finále soutěže Sestra roku pod záštitou Dagmar Havlové a České asociace sester se uskutečnilo v pražském divadle Hybernia. Součástí soutěže je už druhým rokem podkategorie o nejlepší zdravotnickou školu v republice. A právě Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická v Ústí nad Labem se umístila na prvním místě.

„Byla jsem velmi ráda, že se této významné události mohli zúčastnit i zástupci naší školy. Získané ocenění je pro nás důležitým ohodnocením práce. Považuji jej také za důkaz, že Ústecký kraj není pouze vyloučenou lokalitou, ale že i zde existují školy, které vzdělávají zdravotnické pracovníky na špičkové úrovni,“ uvedla ředitelka školy Miroslava Zoubková, které cenu předal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

K úspěchu, kromě jiného, přispěla mezinárodní projektová činnost. Jeden z projektů vychází z dlouholeté spolupráce s projektovým centrem Management Sachsen Academie v Drážďanech, kde je škola partnerem Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje v projektu pod názvem Podpora přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických záchranných služeb, zaměřeném na přeshraniční spolupráci při záchraně lidských životů v příhraničních oblastech Ústeckého kraje. Druhý významný mezinárodní projekt pod názvem Buďte rádi, že stárnete v Evropě, je zaměřený na aktivní život seniorů. V projektu spolupracuje šest evropských zemí a účastníci se snaží zmapovat možnosti vedoucí k co nejdelšímu udržení aktivního života seniorů.

Také každoroční pořádání odborné konference s mezinárodní účastí Studentlab, kde si vyměňují zkušenosti ze své praxe budoucí zdravotní laboranti, stojí za zmínku. Další odbornou konferencí je Ústecký den ošetřovatelství, zaměřený na problematiku týkající se práce všeobecných sester a zdravotnických asistentů. Zubní technici měří své síly v celostátní soutěži se zahraniční účastí Ústecký dent

„Závěrem bych chtěla poděkovat všem zaměstnancům školy, bez jejichž dobře odvedené práce bychom tak významného úspěchu nemohli dosáhnout. Poděkování patří i žákům a studentům za jejich vzornou reprezentaci školy,“ dodala ředitelka Zoubková.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*