Ústí se opět připojí k Hodině Země

  •  

Večer 24. března se od 20:30 do 21:30 ponoří do tmy stovky českých měst, památek, firem a domácností, které se hlásí k akci Hodina Země, a to včetně Ústí nad Labem. Už po deváté se město připojí k ochraně klimatu. V Ústí nad Labem zhasne na hodinu slavnostní osvětlení městských dominant a objektů.

Potemní osvětlení Větruše, atrium magistrátu, Mariánský most, kostel v Církvicích a vnější osvětlení na budovách městského stadionu a plaveckého areálu Klíše.

„Je to symbolický projev vůle zastavit nebo alespoň zpomalit proces změn klimatu. Dáváme tak najevo, že si závažnost této problematiky uvědomujeme. Ideální by bylo, kdyby se to výrazněji projevilo i ve skutečnosti, ale to nezáleží jen na organizátorech této akce nebo na městě, ale na přístupu všech občanů,“ řekl první náměstek primátorky Jiří Madar.

Hodina Země se zapsala do historie jako nejrozsáhlejší dobrovolná akce, která připomíná nutnost snížení příspěvku lidstva ke změnám klimatu. V České republice se k Hodině Země v roce 2017 připojilo na 90 měst, obcí, památek a další subjekty. Na celém světě se zapojilo 187 zemí, miliony jednotlivců a organizací a zhaslo 3 000 dominant.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*