V zoo otevřeli novou ekostezku

  •  

V ústecké zoologické zahradě se v neděli konala akce s cílem připomenout návštěvníkům ekologický svátek, který se ve světě slaví od roku 1970. Ve spolupráci se společností EKO-KOM byl připraven celodenní program, do kterého se mohly zapojit všechny děti.

Na osmi stanovištích si mohly vyzkoušet maxi puzzle a maxi domino, určit, které zvířecí druhy v přírodě „uklízejí“ uhynulá zvířata či jak dlouho se rozkládají různé typy odpadků, házely správný druh odpadu do kontejneru odpovídající barvy nebo sbíraly v lesíku odpadky. Na papírovou stopu nakreslily či napsaly, jak pomáhají přírodě, popř. jak hezké a čisté životní prostředí by chtěly mít. Za splněné úkoly si ve stánku s lektorovanou výstavou „Tonda Obal na cestách“ vyzvedly zaslouženou odměnu a poté si mohly zadovádět ve skákacím hradu se stylizovanými barevnými kontejnerky.

Oficiálním bodem programu se stalo slavnostní představení nové „odpadové“ ekostezky, která popisuje, jak správně nakládat s odpady z domácností a co se s nimi děje od jejich vzniku až po využití.

„Jsem velmi ráda, že jsem mohla být osobně přítomna při slavnostním představení této nové naučné stezky. Byla jsem u zrodu myšlenky na její vytvoření. Na počátku jsme si dali za cíl, abychom zajímavou, ale i zábavnou formou přiblížili důležitost a význam třídění a recyklace odpadů. Když dnes vidím výsledek, tak jsem velmi spokojená a jsem přesvědčena, že má očekávání se naplnila,“ řekla Eva Fialová, poslankyně parlamentu ČR.

„Toto dílo bylo vytvořeno díky spolupráci Zoologické zahrady Ústí nad Labem, města Ústí nad Labem a společnosti EKO-KOM. Všichni jsme se dnes mohli přesvědčit, že se stezka povedla a věřím, že i další návštěvníci díky ní získají spoustu zajímavých informací, které je budou motivovat k správnému nakládání s odpady,“ dodal Pavel Dufek, náměstek primátorky.

Celý program v ústecké zoo ještě doplnila spolupráce se společností Elektrowin a projekt „S vysloužilci do zoo“. Všichni, kdo přinesli nefunkční elektrospotřebič, dostali poukázku na volný vstup pro dítě. Této možnosti využilo 22 návštěvníků. Cekem zoo v neděli navštívilo 2 341 osob.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*