V Ústí se konal turnaj v karate

ilustr. obr.
  •  

Mezinárodní Velká cena v karate v Ústí nad Labem, přinesla domácímu klubu Shotokan Klub Rajchert Sport Union celkem osmnáct medailí.  V silné konkurenci týmů ze 14 států se tady předvedli svěřenci trenérů Rajcherta, Nechyby a Zemana v nejlepším světle. Závodníkům patřila prvenství zejména v disciplíně kumite.

„Nemohli jsme si nechat ujít poměření našich sil s výpravami z Nizozemí, Ukrajiny nebo Německa. Jsme momentálně v nejlepší formě,“ řekl Nechyba, který je disciplínou kumite v klubu pověřen. Díky nabranému skluzu dvou hodin se bojovalo až do půlnoci.

„Dalo to zabrat nejen závodníkům, ale také rozhodčím, kteří toho měli skutečně „plné kecky“, zhodnotil ústecký šéftrenér Rajchert, který podobnou soutěž pořádá v říjnu a dodal, že toho se již několik let vyvaruje.

Celkem zlatou medaili vybojovali v kumite osmkrát: Jan Bednář, Dan Drábek, Martin Drábek ve dvou kategoriích, Tereza Chobotová a tým kumite dorostenek (Chobotová, Husáková a Gubíková).

Stříbrné medaile získali: Dominik Nechyba, Petr Podrábský, Eliška Gubíková a v kata týmů mladičké sestry Vondrákovy Iveta a Zuzana a N. Pracnová.

Bronzy v dalších kategoriích brali: Dan Drábek, Petr Podrábský, Adam Šmejkal, Elen Kozlová, Laura Husáková a dvakrát Lenka Kovářová.

Zvláštní pozornost a pochvalu za skutečnou bojovnost, která by slušela leckterému závodníkovi, chválili trenéři Lenku Kovářovou a Jana Bednáře.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*