Sedmnáct lidí se nadýchalo výparů fenolu. V Ústí hasiči dekontaminovali postižené

ilustr. obr.
  •  

Děčínští hasiči dnes krátce před osmou ranní vyjeli k havárii, při které z cisterny nákladního vozidla unikl na plochu fenol.  Událost se stala v areálu podniku v Tovární ulici v Průmyslovém obvodu v Děčíně – Boleticích.

„Po příjezdu na místo události vytyčili hasiči nebezpečnou zónu, evakuovali všechny zaměstnance a v krátké době se jim také podařilo zastavit únik fenolu. Ten unikl z hadice při přečerpávání z cisterny do zásobníku,“ popisuje událost Lukáš Marvan, tiskový mluvčí hasičů.

Nebezpečných výparů se nadýchalo 17 lidí, které vzala do péče Zdravotnická záchranná služba a rozvezla je do nejbližších nemocnic. V ústecké nemocnici pak hasiči provedli dekontaminaci převezených zraněných.

„Zdravotnická záchranná služba všechny převezla do nemocnic v Děčíně, Ústí nad Labem, Litoměřicích a České Lípě. Jedna osoba musela být letecky transportována do ústeckého traumacentra, kde bohužel zemřela.  Hasiči provedli nezbytná opatření a zamezili dalšímu úniku nebezpečných látek. Chceme ujistit veřejnost, že k úniku látek do ovzduší mimo areál firmy nedošlo a ani další riziko nehrozí. Po ukončení prvotních opatření ze strany hasičů si celou věc převzali děčínští kriminalisté společně s výjezdem krajské kriminálky,“ dodává Veronika Hyšplerová, mluvčí policie Ústeckého kraje.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*