FOTO: Na pivní jarmark, který pomohl Matyáškovi, dorazil i TGM

  •  

Pivní prezidentský speciál TGM, podpora malého Matyáška, stovky milovníků zlatého moku, přehlídka 27 minipivovarů a zábava. Takový byl osmý ročník Ústeckého pivního jarmarku, který se dnes konal na Kostelním náměstí.

Celodenní akce nabídla návštěvníkům přehlídku dvaceti sedmi malých a rodinných pivovarů, desítky kvalitních ležáků vařených dle tradičních receptur, koncerty, divadlo, soutěže, lidová řemesla, atrakce pro děti i dospělé. Součástí Jarmarku byla i odborná degustace o Máz Ústeckého pivního jarmarku.

Z každého prodaného piva získal 50 haléřů prostřednictvím nadace  Plamínek naděje devítiletý Matyášek Kohák z Dolních Zálezel. Šek na 6500 korun mu předala ředitelka fondu  Jana Procházková s tím, že výběr příspěvků pokračuje. Peníze jsou určené na koupi speciálních nafukovacích dlah, které pomohou Matyáškovi v pravidelných rehabilitacích. Matyášek je z dvojčat a od narození bojuje s dětskou mozkovou obrnou.

Program na hlavní scéně zahájil dětský sbor Ústecké Bambini a kolem poledne dorazil i Tomáš Garrigue Masaryk, po kterém je pojmenovaný speciál Pivovaru Na Rychtě, na koni. Vystoupili také ústečtí The Boom anebo třeba Top Dream Company. Celodenní akce pokračovala After párty v restauraci Na Rychtě.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*