Barevný region počtvrté představil kulturu národnostních menšin v kraji

Foto: www.kr-ustecky.cz
  •  

Festival různých tradic, kultury a gurmánských specialit i letos zaplnil ústecké Lidické náměstí. Konal se tady čtvrtý ročník akce Barevný region. Vidět jste mohli tradiční kultury Bulharska, Maďarska, Slovenska, Ukrajiny, Vietnamu, Německa i židovské a romské komunity.

„Náš region je pestrý nejen z hlediska ekonomického potenciálu a přírodních krás, ale i skladbou obyvatelstva, jehož neodmyslitelnou součástí jsou národnostní menšiny. Právě tato akce veřejnost seznámila s národními zvyky a kulturou menšin žijícím v našem kraji. Věřím, že tato akce přispěje k lepšímu vzájemnému poznání,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Na programu byla řada hudebních i tanečních vystoupení. Kromě pestrého programu měli návštěvníci také možnost ochutnat různé národní speciality. Na akci, kterou uspořádal Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje, dorazil i izraelský velvyslanec J. E. Daniel Martin Meron, který byl na oficiální návštěvě Ústeckého kraje.

„Smyslem setkání a myšlenkou celého projektu Barevný region je představit široké veřejnosti kulturu, jazyk, zvyky i gastronomii různých národností zastoupených v našem kraji. Náš výbor se tyto menšiny snaží aktivně zapojovat do každodenního života,“ řekl předseda pořádajícího výboru Pavel Vodseďálek.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*