Ulice Ústí budou zdobit další květiny

Foto: www.usti-nad-labem.cz
  •  

Na řadě míst budou nové záhony anebo mobilní nádoby. Nově budou květiny na prostoru mezi dvěma obchodními domy, OD Labe a OC Forum, kde už se pilně pruje. Lavičky se přesunuly z trávy na zpevněnou plochu uprostřed a byly odděleny květníky. Upravená plocha bude osázena květinami. Jde o frekventované a lidmi využívané místo bez závlahy a s nedostatkem stínu.

V ulici Revoluční u OD LABE už bylo odstraněno stávajícího zábradlí a stará tráva. Celý prostor bude osázen trvalkami a prázdná zbývající plocha se zasype tmavým šedým štěrkem, který je použit u výsadeb vedle plastiky Labe.

„Růžový záhon bude v ulici Štefánikova. Naproti přes silnici je katalpová alej, takže záměrem bylo osadit plochu tak, aby rostliny co nejvíce vystihovaly původní ráz této vilové čtvrti a jediným favoritem byly růže, neboť v té době se růže využívaly téměř v každé úpravě veřejné zeleně,“ popisuje další úpravy ve městě mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová .

Ve Štefánikově ulici teď pobíhá odplevelování a pak bude odstraněna stará tráva. Až bude plocha upravená, tak do středu záhonu pracovníci zasadí sadové růže a po okrajích růže velkokvěté.

„Problémem je sucho, takže bude potřeba vydatná a pravidelná zálivka. A záležet bude také na tom, jak se k nové výzdobě města budou lidé chovat, aby po záhonech nešlapali, neházeli do nich odpadky a neodnášeli si květiny,“ dodává mluvčí Macová.

Radní přidělili zakázku firmě OK GARDEN Praha a tyto úpravy stojí město bezmála 1 100 000 korun. Práce na těchto plochách by měly být během června dokončeny.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*