S večerním spojem se stále nepočítá

ilustr. foto
  •  

Večerní vlak do Prahy v novém jízdním řádu zase není. Je to patrné z návrhu jízdního řádu od 9. prosince 2018 do 14. prosince 2019, který zveřejnila Správa železniční dopravní cesty.

Správa železniční dopravní cesty ale říká, že návrh byl vydaný proto, aby byl projednaný s Ministerstvem dopravy, krajskými úřady a dopravci. K návrhu je tedy možné uplatnit připomínky.

„Určitě se připojíme. Už dříve jsme požadovali obnovení tohoto vlaku, který po desáté večer využívali obyvatelé i návštěvníci města k cestám do Prahy. Po jeho zrušení jsme dostali řadu stížností. Na můj dopis mi ministr dopravy Dan Ťok odpověděl, že má jiné priority. Doporučuji také občanům, aby i oni zaslali své požadavky na zavedení tohoto vlaku. Napsat by mohli přímo ministrovi, aby si uvědomil, že prioritou jsou zejména občané,“ řekla primátorka Věra Nechybová.

Na zrušený vlak si stěžoval i rektor UJEPu Martin Balej nebo ředitel činoheráku Jiří Trnka. Studentům, hercům i návštěvníkům divadla komplikuje zrušený vlak večerní cestování.

Vlak z Berlína do Vídně přes Prahu dříve odjížděl z Ústí nad Labem po desáté hodině večer. Německý dopravce ho teď ale vede po německém území. České dráhy ho nahradily spojem, který jezdí jen v neděli.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*