Oživení Střekova

  •  

Střekovské zastupitelstvo v uplynulém volebním období oslabovaly spory, ochromena byla i radnice, a dokonce došlo k výměně na postu starosty. Nedošlo tak na řadu slibů zdejších vítězů komunálních voleb, na žádné výrazně pozitivní změny.

Zaznamenali jsme i tendence k odtržení Střekova od Ústí nad Labem. Naše střekovská vize je jiná. Obvod by měl více těžit ze společných velkých městských projektů, více se starat o čistotu a bezpečnost v ulicích, více o údržbu zeleně, o opravy komunikací a o podporu rozvoje infrastruktury služeb. Určitě zde nemáme dostatek restaurací, kaváren, obchodů a provozoven služeb. Je také na čase prosazovat seniorské bydlení v obvodě. Chci přispět při jednání se současnými a novými investory v obvodě k tomu, aby při svém podnikání prioritně finančně podporovali střekovské projekty.

I při tvorbě ústeckého rozpočtu budu prosazovat umístění další policejní služebny na Střekově, novou výstavbu bytů, především pro mladé rodiny. Je na čase navázat na moderní cyklostezku oživením labského břehu nejen pro pejskaře a sportovce, ale i pro relaxaci a společenská setkávání celé střekovské občanské komunity. UFO pracuje i na projektu přemostění pro pěší a cyklisty od Zanádraží. Nová labská lávka může v době hrozících povodní nebo uzavření mostu Edvarda Beneše při generální opravě umožnit lepší pohyb mezi břehy a návazně oživit ten střekovský. Nejsou to malé cíle, ale UFO už se v komunální politice osvědčilo a víme, že … JDE TO!

Ing. Jana Procházková, předsedkyně správní rady nadačního fondu Plamínek naděje

Kandidátka UFO do zastupitelstva městského obvodu Střekov. (pr)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*