FOTO: UFO nastartovalo prázdniny a oslavilo světový den UFO

  •  

Dva významné dny spojili oslavou na ústeckém Kostelním náměstí členové Ústeckého fóra občanů, jejich příznivci a návštěvníci oslavy v den předávání vysvědčení. Současně s dnem ukončení školního roku a začátku prázdnin oslavili světový den UFO, který má ústecké UFO za svůj hlavní svátek.

Ústecké fórum občanů tentokrát vynechalo politické projevy a proklamace a především dětem před obchodním centrem nabídlo hry, soutěže a možnost vyřádit se na řadě atrakcí. Návštěvníci od desáté do patnácté hodiny dostávali zdarma cukrovou vatu a sladké létající talíře, odnášeli si pamětní fotografie z fotostánku nebo drobné dárky od Ústeckého fóra občanů. Velký UFO dort, který pro děti porcovala primátorka Věra Nechybová, zmizel během několika minut.

K datu světového dne UFO se váže příběh z roku 1947. Druhého července američan William Mac Brazel na ranči Foster se svým synem našel po velikém úderu do země, který slyšel předchozí den, úlomky neznámého kovu, plechu či pásky. Armádní vědci se domnívají, že to byl létající talíř – UFO – čili neindetifikovatelný předmět.

Ústecké forum občanů se na komunálním politickém nebi objevilo o 67 let později, na první pokus získalo mandáty v ústeckém zastupitelstvu a nyní má už většinové zastoupení v radě města. Lídrem hnutí je primátorka Věra Nechybová.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*