Tým TOXI zasahuje a hlásí úspěchy

  •  

Za první pololetí roku 2018 zajistili kriminalisté Týmu TOXI v Ústeckém kraji celkem devět pěstíren a téměř třicet kilogramů marihuany, což je nárůst oproti roku 2017. Kdy za stejné období zadrželi čtrnáct kilogramů marihuany.

Poslední pěstírna byla odhalena přímo v centru Neštěmic, kde v řadovém domě pěstoval 46letý muž vietnamského původu celkem 886 rostlin konopí.

„V prvním a třetím patře jsme zajistili velkokapacitní pěstírnu marihuany. Rostliny konopí zde byly v různých stádiích růstu a květenství. Cizinec je ve vazbě, policie ho stíhá pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to mu v případě prokázání viny hrozí v krajním případě 10 až 18 let vězení, vyšetřování stále probíhá,” řekl k případu vyšetřovatel a vedoucí Týmu TOXI Milan Rychnovský.

Nejen u marihuany kriminalisté v prvním pololetí tohoto roku zaznamenali nárůst, ale také u Pervitinu.  Tým TOXI v Ústeckém kraji zajistili devatenáct laboratoří na výrobu pervitinu. Zadrželi bezmála pět kilogramů, oproti stejnému období loňského roku, kdy ho zadrželi necelé dva kilogramy.

“Pro drogové delikty jsme zadrželi 294 pachatelů, což je nárůst oproti stejnému období loňského roku o 53 osob,” dodal Martin Charvát, vedoucí odboru obecné kriminality policie Ústeckého kraje.

Specializovaný Tým TOXI byl v našem kraji zřízen 1. prosince 2014 a za dobu svého působení si připsal mnoho úspěchů. Tým vyhledává, objasňuje, prověřuje a dokumentuje veškerou drogovou kriminalitu v Ústeckém kraji a to i ve spolupráci se saskou policií.

pěstírna Neštěmice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*