Na zpřístupnění šikmé věže spuštěna veřejná sbírka

  •  

Veřejnou sbírku na znovuzpřístupnění jedné z nejšikmějších věží v Evropě u gotického kostela Nanebevzetí Panny Marie v centru Ústí nad Labem právě spustila Ústecká komunitní nadace. Šikmá věž kostela se ve svých šedesáti metrech výšky odklání od vertikály o více než dva metry.

Umožnilo jí to rozdělení celého záměru do dvou částí a to renovace stávajících prostor věže a stavbu samotné moderní přístavby, která nahrazuje původní schodiště.

„Veřejná sbírka je určena na pokrytí nákladů spojených s opravou vnitřku gotické věže, které se budou pohybovat ve výši mezi 2,5 až 3 miliony korun. Stavba moderní přístavby bude následovat. Z darů se už zafinancovalo geodetické zaměření věže, odborné posudky a architektonická studie. To vše za více než 319 000 Kč,“ říká Kateřina Valešová z nadace.

Lidé, kteří chtějí přispět, mohou poslat například dárcovskou smsku ve tvaru DMS SIKMAVEZ na telefonní číslo 87 777, zaslat finanční obnos na číslo účtu sbírky 1359967028/5500 či si „zakoupit“ schod ve výši 25 000 Kč.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*