Buldra: Neštěmice a „Krásňák“ trápí parkování a bezpečnost

  •  

Největším problémem městského obvodu Krásné Březno-Neštěmice je podle komunistického zastupitele Miloslava Buldry parkování a bezpečnost. Urychleně by se podle něj měla vybudovat parkovací místa v Žežické ulici, na Skalce i u zoo. V zastupitelstvu pracuje od roku 2002 a na podzim bude mandát obhajovat.

Jaký vztah máte ke Krásnému Březnu a Neštěmicím?

Bydlím a žiji v Krásném Březně od roku 1983. A v krásnobřezenské pekárně Inpeko pracuji od roku 2002 jako provozní zámečník. Zastupitelem městského obvodu jsem se stal také v roce 2002. Z toho vyplývá, že můj vztah k obvodu je více než silný. Jsem realista a vím, že obvod má klady i nedostatky. Jsem ale lokální patriot a žiji tady rád.

Kde má tento obvod svoje plusy a mínusy?

Mezi mínusy patří krkolomné občanské soužití s ohledem na skladbu obyvatel. Pokud jde o klid a pořádek, máme ve všech částech obvodu – v Krásném Březně, Neštěmicích i v Mojžíři konfliktnější místa. K tomu mám jen jedinou poznámku, a to, že zákony jsou jen jedny a měly by platit pro každého bez rozdílu. Je chybou, že se složitě vymáhají a mnohdy zřejmě lidé už rezignovali, protože mají pocit, že to nikam nevede. Chybí peníze na investice, což je znát hlavně na stavu chodníků.

V obvodu je nedostatek parkovacích míst, což je palčivé téma skoro v celém městě. Je vidět zlepšení v možnosti volnočasových aktivit pro děti a mládež. Po Mojžíři a Neštěmicích bychom chtěli do budoucna znovuzaložit fotbalový oddíl také v Krásném Březně.

Co se díky vám podařilo na obvodě ve stávajícím volebním období prosadit?

Spoluprosadili jsme investice do oprav chodníků, do rekonstrukce kabin Fotbalového oddílu v Mojžíři, do zmodernizování dětského hřiště v ulici Neštěmická. Díky našim hlasům šlo více peněz do údržby zeleně. Rovněž se podařilo vybudovat kabiny pro fotbalisty v Mojžíři. Také se snažíme vytvářet podmínky pro zvýšení bezpečnosti v obvodu a mnoho dalšího.

A co byste chtěl prosadit pro obvod v následujícím volebním období?

Musí se vyřešit kritická situace s parkováním. Budeme prosazovat, aby se konečně po 15 letech začalo s realizací parkoviště v Žežické ulici, což považuji za velký dluh všech předcházejících starostů a vedení radnice. Chceme vyřešit parkování u zoologické zahrady, kde zejména o víkendech stojí auta všude možně a okolí kolem hlavního vchodu je z dopravního hlediska nebezpečné. Parkovací místa musí vzniknout i na sídlišti Skalka. K větší bezpečnosti a pořádku v problémových částech obvodu by mělo přispět více strážníků i policistů. Takže budeme prosazovat další služebny státní i městské policie na území obvodu. Investovat budeme do oprav chodníků na sídlištích, které jsou v dezolátním stavu. Konečně se snad povedlo prosadit, že po-prvé budou moci v říjnu občané ze sídliště Skalka volit v místě bydliště a nemusí už k volebnímu aktu dojíždět do Mojžíře.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*