Hráči Blades vyhráli druhou ligu, přišli se pochlubit s trofejí

Foto: usti-nad-labem.cz
  •  

Druhou ligu v americkém fotbale Silverbowl vyhráli hráči Blades Ústí nad Labem. A postoupili do první ligy. Rozšířili tak počet ústeckých klubů, které ve svém sportu hrají nejvyšší soutěž na čtyři. Vítěznou trofej přinesli ukázat i primátorce města a jejímu náměstkovi.

„Je to skvělý úspěch, gratuluji vám a přeji, ať se vám daří i dál,“ řekla primátorka Věra Nechybová. Ocenila, že klub pracuje s dětmi a mládeží, má i tým žen a jeho zápasy provází vysoká návštěvnost v průměru pěti set diváků.

Náměstek Madar nastínil možnosti další podpory klubu a perspektivy zlepšení podmínek pro tento sport. „Budeme hledat možnosti, jak vám pomoci a mohlo by vás zajímat, že se zpracovává studie na nové multifunkční sportoviště ve Všebořicích, kde by mělo být i hřiště na americký fotbal,“ doplnil Jiří Madar. A dodal, že se město bude snažit pomoci s podmínkami pro klub už nyní, například při zajištění prostor k trénování.

Hráči se podělili o zážitky ze svého sportu. V klubu si všechno organizují sami a to, že se tak daří, je samotné překvapilo.

„Když jsme v roce 2011 začínali, nikdy by mě nenapadlo, že za sedm let postoupíme do 1. ligy. Ale je to proto, že se u nás z každého v krátké době stane srdcař, který maká pro tým. Zvládáme toho hodně sami, ale máme problém s nedostatkem sportovišť, proto pomoc města uvítáme,“ uzavřel Marek Moudrý z ústeckých Blades.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*