TD Bus bude zajišťovat dopravu i nadále, v půlce měsíce část dopravy zabezpečí kraj

ilustr. obr.
  •  

Představitelé kraje a společnosti TD Bus (dříve BusLine) dlouhodobě jednají o možnosti, že převezmou pod krajskou příspěvkovou organizaci Dopravní společnost Ústeckého kraje řidiče a také některé vozy v oblastech Děčínska a Ústecka.

„Ústecký kraj se na jednání se zástupci společnosti Overline a TD Bus dohodl na dalším zabezpečení autobusové dopravy v kraji. Společnost TD Bus potvrdila, že bude dále zajišťovat na základě platné smlouvy provoz ve všech sedmi vysoutěžených oblastech. Od 15. září autobusová doprava bude v oblastech Děčínska a Ústecka zabezpečena prostřednictvím krajské příspěvkové organizace Dopravní společností Ústeckého kraje,“ říká krajská mluvčí Lucie Dosedělová.

Společnost TD Bus má až do konce června roku 2019 stále platné smlouvy na sedm oblastí a měla by tedy dopravu plně zajišťovat právě na základě uzavřených smluv. Zástupci kraje už od jara jednají s dopravcem, aby se podařilo zajistit dopravu a zmírnit následky stále častějších výpadků autobusových linek ze strany společnosti TD Bus.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*