Stovky prvňáků dnes usedly do lavic

Foto: usti-nad-labem.cz
  •  

Prázdniny jsou už minulostí. Po dvou měsících volna usedají školáci znovu do lavic. Stovky ústeckých prvňáčků našly svoje lavice ve třídě zarovnané novými pomůckami v hodnotě dva tisíce korun.

Peníze uvolnila městská rada, protože ministerstvo už před několika lety prostředky pro prvňáčky seškrtalo. Do několika ústeckých škol přišli děti a jejich rodiče pozdravit i představitelé města. V ZŠ Nová na Kamenném vrchu prvňáčky i jejich rodiče přivítala primátorka Věra Nechybová.

„Tak už vám to začalo. Dětem povinnosti ve škole, rodičům starosti s přípravou doma. Přeji vám, ať se daří a máte dobré známky. Stává se, že se někdy objeví i nějaká špatná známka, ale to se dá spravit. Vím to z vlastní zkušenosti,“ řekla dětem Věra Nechybová.

I v dalších školách se v prvních třídách dočkali návštěvy představitelů města. Mezi prvňáčky a jejich rodiče v ZŠ Pod Vodojemem a v ZŠ Vojnovičova zavítal první náměstek primátorky Jiří Madar. Do ZŠ Mírová přišli náměstek primátorky Pavel Dufek a radní Lukáš Konečný. Radní Květa Čelišová navštívila Základní školu Anežky České.

První školní den potěšil děti i zábavný program na Kostelním náměstí Kroužkofest aneb Vesele do školy.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*