Divadlo zahajuje novou sezónu

Foto: Petr Berounský
  •  

Novou divadelní sezónu Severočeské divadlo odstartuje dnes muzikálem Limonádový Joe aneb Koňská opera.  V ústeckém divadle budou hrdinové muzikálu pít opět Kolaloku, o pořádně „hustý“ dým v baru se postará nádherná Tornado Lou. Jako Horáce Badmana alias Hogo Fogo uvidíte Tomáše Brázdu, který byl za tuto roli nominován na Cenu Thálie 2016.

Hned v soboru 8. září od 10:00 do 16:00 hodin bude v divadle Den otevřených dveří. Prohlídky do zákulisí divadla s průvodcem budou probíhat vždy v celou hodinu – poslední v 15:00 hodin.

„V nadcházející sezóně operní soubor čeká nová premiéra operety F. Lehára Veselá vdova a opera G. Bizeta Carmen, které budou podobně jako opera Tosca, Rigoletto, Kouzelná flétna, Únos ze serailu a opereta Ptáčník uváděny v Rakousku, Švýcarsku a Německu spolu se zahraničními sólisty. Baletní soubor bude mít premiéru Romeo a Julie S. Prokofjeva a již na podzim uvede Marnou opatrnost autorské dvojice L. F. Hérolda a P. L. Hertela, samozřejmě spolu s dalšími již repertoárovými tituly, se kterými se rovněž prezentuje nejenom na domácí scéně, ale i za hranicemi. Bohužel avizovaný muzikál Les Miserables jsme byli nuceni odložit, vzhledem k tomu, že majitelé provozovacích práv v Londýně včas neschválili obsazení titulní role. Za finanční podpory statutárního města Ústí nad Labem uvádíme ke stému výročí vzniku republiky operu B. Smetany Libuši se sopranistkou Evou Urbanovou v hlavní roli. Diváky navíc čeká v nové divadelní sezóně krásnější interiér díky zrekonstruovaným lóžím a hledišti,“ popisuje plány ředitel divadla Miloš Formáček.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*