Bezdoplatková zóna se bude týkat celého území města

  •  

Město už nyní v některých svých oblastech omezuje vyplácení doplatku na bydlení. Podle usnesení rady chce magistrát v současnosti rozšířit opatření obecné povahy (OOP) na celé území města Ústí nad Labem. Podobnou žádost podalo i sousední město Trmice.

„Důvodem je zvýšený výskyt sociálně nežádoucích jevů. Hlavním cílem je zamezení přílivu dalších sociálně slabých občanů a narušení obchodu s chudobou. Ve městě jsou problémy se spekulativním skupováním bytů za účelem dalšího pronajímání, za ceny v místě neobvyklé, kdy dochází k parazitování pronajímatelů na sociálně slabších skupinách obyvatel,“ říká mluvčí magistrátu Romana Macová.

Sociálně slabé přivádějí do města spekulanti, kteří díky nim vydělávají na dávkách vyplácených státem za přemrštěné nájmy.  A města nemají žádný jiný nástroj jak se tomu bránit. Navíc samotný stav mnoha pronajímaných nemovitostí má i špatný vliv na děti a mládež.

„Příjemci doplatku na bydlení nejsou nijak motivováni ke zlepšení vlastní situace a setrvávají dlouhodobě na podpoře prostřednictvím sociálních dávek. V tomto ohledu je proto třeba hájit zájem občanů města Ústí nad Labem a zamezit tak možnému přílivu dalších nepřizpůsobivých obyvatel z okolních obcí,“ dodává Macová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*