Chci bohaté Ústí nakloněné seniorům a samoživitelům

  •  

Bezpečné, prosperující, moderní, nakloněné živnostníkům, přátelské k rodinám, samoživitelům a seniorům a zároveň hrdé na tradice. Takové by mělo být Ústí nad Labem podle bývalé poslankyně Gabriely Hubáčkové. Proto se rozhodla kandidovat v říjnových volbách do ústeckého zastupitelstva za KSČM.

Jaký vztah vlastně máte k Ústí nad Labem?

Jsem patriotem tělem i duší. Chtěla bych, aby se Ústí stalo městem opravdu krajským se vším všudy. S aquaparkem, s autobusovým nádražím, zábavným centrem, chytrým městem, kde je bezplatná wifi, kde si na jednom místě vyřídíte vše potřebné, městem bezpečným bez otřesných vyloučených lokalit a pozitivní diskriminace lidí, kteří nechtějí pracovat, městem, kde na centrálním náměstí není spoustu let vykopaná jáma a nikoho to nezajímá…

Prostě městem, které prosperuje, je bohaté, nakloněné živnostníkům, dobře se stará o své obyvatele a ti jsou hrdí na to, že právě tady žijí nebo podnikají.

Kde má Ústí plusy a mínusy?

Plusem je úžasná poloha Ústí. Krásná krajina, kde je nevyužitý potenciál v cestovním ruchu i ve využití nádherného labského nábřeží. Vadí mi neustálý zápach ze střekovské části, velký počet nezaměstnaných, odchod vysokoškolských studentů z kraje, vyloučené lokality, rozpínání lokalit, které postupně ničí sociálně nepřizpůsobiví obyvatelé, což devalvuje hodnoty bytů v těchto oblastech, kriminální jevy po setmění přímo v centru. Jsme takové zakleté město.

Co považujete za největší přínos vašeho působení ve sněmovně pro Ústí?

Kontakt na úřady a ministerstva, které mám díky svojí pozici poslankyně, nám pomohly vyřešit spoustu rádoby neřešitelných problémů. Jedním z těch nejviditelnějších bylo asi zachování letecké záchranné služby. Pouze velkým a neustálým tlakem na ministerstvo zdravotnictví se nám s kolegy podařilo zachovat ji ve stávající podobě. Přitom tady šlo o životy lidí.

Jste stínovou ministryní školství KSČM. Co je ve školství největší problém?

Největším problémem je inkluze a nedostatek financí na asistenty. Přehršle papírování a administrativa, která neúměrně zatěžuje školy. Roztříštěnost celé koncepce školství… Samozřejmě, že prosazujeme bezplatné školství, včetně zajištění bezplatného stravování ve školách.

Co byste chtěla prosadit pro Ústí v následujícím volebním období?

Pokračuji v jednání s ministerstvem životního prostředí o vyřešení zápachu z bývalé Setuzy, nadále jednám s ministerstvem školství, když se na mě obracejí ředitelé škol, podporuji spolky pro vylepšení jednotlivých obvodů. Prosazujeme dopravu zdarma pro děti, chceme skoncovat s rozkrádáním Ústí, s jeho letitou zadlužeností, chceme rozšířit místa v mateřských školách, zachovat finanční podporu pro rodiče prvňáčků, investovat a vybudovat důstojný aquapark, víceúčelovou halu, vymýtit z centra kriminalitu. Rozhodně budu pokračovat v podpoře ústeckých seniorů, kteří jsou díky mé mamince, naší radní, Květoslavě Čelišové, konečně v Ústí slyšet. Kandiduji, protože chci své zkušenosti z Poslanecké sněmovny a kontakty využít ve prospěch Ústí. Narodila jsem se tady a nechci dál nečinně přihlížet, jak se na obyčejné lidi kašle.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*