V sobotu se poběží půlmaraton s unikátní trasou

  •  

Osmý ročník Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem odstartuje v sobotu 15. září v 15:00 primátorka města Věra Nechybová. Na start hlavního závodu, jehož podstatná část trasy vede chemičkou Spolchemie, se postaví 3 700 půlmaratonců. Nejen z Česka, ale i z dalších 30 zemí.

Na start půlmaratonu se postaví také Lukáš Konečný a jeho boxerští svěřenci v čele s Fabiánou Bytyqi a Tomášem Šálkem nebo Česká Miss 2016 Andrea Bezděková.

Z Mírového náměstí odstartuje v 13:30 i dm rodinný běh, který poběží také primátorka Ústí nad Labem, Věra Nechybová. V pravé poledne startuje Spolchemie Český pohár v Handbike. Oblíbeného dm rodinného běhu se zúčastní 3 200 malých i velkých sportovců a Spolchemie Český pohár v Hanbike pojede zhruba 15 handicapovaných sportovců v seniorské kategorii a cca 10 závodníků v juniorské.

Čeští fanoušci si užijí i tuzemské vytrvalecké hvězdy, na severu Čech se představí Petra Kamínková, Ivana Sekyrová nebo Marcela Joglová či domácí Zuzka Rusínová.

Evu Vrabcovou Nývltovou na start nepustí bolavé achilovky, nejlepší česká vytrvalkyně se tak v Ústí představí coby spolukomentátorka přímého přenosu na ČT Sport. Závod přímým přenosem vysílá ČT sport od 14:50.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*