V Ústí platí zákaz prostituce a přibyla místa, kde se nesmí pít alkohol

  •  

Ústečtí zastupitelé schválili vyhlášku, která zakazuje veřejné nabízení, poskytování a využívání sexuálních služeb. Díky této vyhlášce budou moci strážníci městské policie účinněji řešit a postihovat prostituci a s ní související negativní jevy.

Podle návrhu této nové vyhlášky můžou strážníci trestat nejen prostitutky, ale i jejich klienty. V současné době se vyskytuje prostituce hlavně v Předlicích (průmyslová zóna, ulice Hrbovická, Za Válcovnou, Jateční, z části v ulici Tovární) a v městské části Krásné Březno a Mojžíř (ulice Vodařská, z části v ulici Pekařská a Přístavní). Strážníci městské policie dosud neměli moc možností, jak účinně zakročit.

Kromě této vyhlášky zastupitelé jednali i o stanovení dalších míst, kde bude zakázáno pití alkoholu na veřejnosti. Je v ní mnohem více míst se zákazem než dosud. V praxi to znamená, že pít alkohol na veřejnosti nebude možné ve značné části města.

„Týká se to lokality Skřivánek, tam je to především na základě petice občanů, kteří žádali o vyřešení problematické lokality. Úprava je i v Zanádraží, kde městská policie eviduje nárůst bezdomovců a narkomanů, kteří lokalitu využívají zejména pro konzumování alkoholu. V Krásném Březně jde o rozšíření stávajícího místa se zákazem požívání alkoholu o část ulice Janáčkova, Jungmannova a Krčínova,“ popsala zastupitelům při jednání primátorka města Věra Nechybová.

Další změnou je, že rozhodovat o výjimkách z vyhlášky bude nyní příslušný městský obvod, což by mělo zjednodušit administrativu pro žadatele pořádající akce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*