Ústecký Shotokan získal jedenáct medailí v národním poháru

  •  

Královské Vinohrady v Praze hostily Národní pohár ČR v karate kategorií dorostu, juniorů a seniorů. Sport Union vyrazil po prázdninové přípravě na svou první soutěž a ověnčil se pěti zlatými, dvěma stříbrnými a čtyřmi bronzovými medailemi. Začal si tak plnit své předsezónní plány.

„Jsme v plné přípravě na MS ve Španělsku (Drábek, Nechyba) a podřizujeme tomu veškerý tréninkový čas družstva“, řekl trenér kumite Nechyba a dodal „otázkou bude, zda svaz najde finanční prostředky, aby si výjezd nemuseli naši reprezentanti hradit sami. Cena je vysoká.“

V Praze se prosadil hned dvěma medailemi Dan Drábek, který zvítězil v kategorii seniorů i U21 do 60 kg. Třetí zlatou přidal Martin Drábek mezi juniory do 61 kg. Dařilo se i v týmech zlatou, v obsazení Drábek, Podrábský, host. Černík a v týmu juniorek, mezi českobudějovickými, bodovala Veronika Konášová.

Stříbrné medaile vybojovali Petr Podrábský (jun.-68) a tým dorostenek (Chobotová, Husáková, Lindnerová, Gubíková). Byly i bronzy v podání T. Chobotové (dor. -54), L. Husákové (dor. -54), M. Holuba (U21 -84) a V. Konášové (jun. -53).

V disciplíně kata se ústecké závodnice dokázaly prosadit až do třetích kol. Splnily si tak očekávané výsledky.

„Bojujeme se specialisty na tuto disciplínu. My máme tréninky pouze dvakrát týdně, a i tak s nimi držíme krok. Většinou si pak sáhneme na medaile v kumite“, ocenil výsledek šéftrenér Rajchert, který má kata v gesci.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*