Ústečtí strážníci chrání zdravotníky na Emergency

  •  

Dlouhodobé žádosti lékařů a sester, sloužících na Emergency ústecké Masarykovy nemocnice,  vyslyšelo vedení města Ústí nad Labem a zajistilo zvýšený dohled strážníků na pohotosti a v jejím okolí. Areál nemocnice je ve večerních volně přístupný a incidenty s podnapilými nebo agresivními návštěvníky se bez pomoci policistů řeší jen obtížně.

,,Zdravotníci jsou mnohokrát při své práci v ohrožení zdraví a někdy i života, ale jde i o ochranu Ústečanů, kteří sem míři po úrazech nebo akutním stavu. Proto jsme svolali koordinační poradu a obratem zvýšili ostrahu Emergency,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Madar. Městská policie proto nyní provádí pravidelně deset kontrol areálu Emergency a okolí za den v době od 15.00 do 6.00 hodin.

,,Až se změní legislativa, která omezuje zaměstnání více lidí v řadách městské policie a budeme moci přijmout nové strážníky, můžeme ve spolupráci s Krajskou zdravotní a.s.  jednat o zřízení služebny městské policie přímo v areálu nemocnice, řekla primátorka Věra Nechybová.

Některé nemocnice v republice najímají na střežení zdravotníků bezpečnostní službu. Lekářům se ne vždy podaří krizové situace zvládnout. Například před deseti dny v prostějovské nemocnici agresivní pacient napadl a zranil  zdravotníky a zdemoloval zařízení. Zpacifikovali ho až přivolaní strážníci. Před rokem v teplické nemocnici jeden z hospitalizovaných pacientů napadl nožem jiné dva pacienty.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*