S malými dětmi žila několik měsíců v garáži

Foto: mpul.cz
  •  

Začátkem října strážníci ústecké městské policie řešili anonymní oznámení, že v jedné z garáží v ulici Králova Výšina, už delší dobu přespává žena s několika dětmi.

„Po příjezdu hlídky na místo byla v uvedené garáži zjištěna žena, která strážníkům uvedla, že v garáži, kterou má od majitele pronajatou opravdu nějaký čas přebývá spolu s dětmi, a to z důvodu rekonstrukce svého bytu. Dále uvedla, že tu s ní nyní bydlí tři děti, z nichž jedno je nyní ve škole,“ popisuje událost zástupce ředitele ústeckých strážníků Jan Novotný.

Přivolaní strážníci o případu informovali sociálního pracovníka a na žádost pracovníka, pak strážníci čtyřleté dítě odebrali a převezli ho Klokánku, stejně tak jako druhé starší dítě.V garáži bydlela ještě i druhá žena společně s půlročním dítětem, a ta se odstěhovala ke své příbuzné. Po přestěhování jí úředníci ústeckého centrálního obvodu pomohli vyřídit sociální dávky.

Po odebrání dětí začala žena, která v garáži bydlela asi 10 měsíců, s úřady spolupracovat. V současné době se matka s dětmi přestěhovala do krizového bytu, který dostala od centrálního obvodu a od listopadu má zajištěný běžný byt.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*