Den otevřených dveří provázely sestřičky v dobových oděvech

Foto: kr-ustecky.cz
  •  

Ústecká zdravotnická škola si pro své budoucí studentky a studenty připravila Den otevřených dveří. Ředitelka školy Miroslava Zoubková pojala akci v duchu stého výročí od založení Československa. K vidění byly například dnes už archivní zubařské nástroje. Veřejnost vítaly sestřičky a ošetřovatelky v kostýmech, které si pamatují ti dříve narození.

„Děkuji škole a jejímu pedagogickému sboru, že tu připravili krásnou a názornou prohlídku toho, co vše se zde vyučuje. Moderní technologie se sice posunuly hodně dopředu, ale bez lidské práce a úsilí to prozatím ještě nejde,“ poděkovala Dagmar Waicová, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Na slavnostním zahájení byl přítomen také vedoucí odboru zdravotnictví Petr Severa, zástupkyně ředitelky mostecké zdravotnické školy Soňa Valušková a také i bývalí pedagogové ústecké zdravotnické školy. Prohlídky jednotlivých výukových areálů školy se konaly během celého dne. Zájemci si mohli například sami sestavit lebku z jednotlivých kostí či zkusit dát první pomoc.

„Byla bych ráda, aby se zdravotnictví a zdravotnické školství, kde dáváme žákům základy k těmto dovednostem, rozvíjelo tak, jak má. To jest, aby se o nemocného staral vždy člověk, který projeví empatii, vstřícnost a potěší ho vřelým slovem,“ doplnila ředitelka školy Miroslava Zoubková.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*